Eliksir, jak sama nazwa wskazuje, to miejsce, gdzie koktajle są mile widziane. Jeszcze lepiej w towarzystwie wyśmienitych dań, a to wszystko połączone ze sobą myślą przewodnią - foodpairingiem. Dodając do tego przestrzeń eventową oraz cygar room, łączy się to wszystko w doskonałą całość.
Sercem Eliksiru jest bar, aż 15 metrowy, w którym różnorodność trunków zachęca i zachwyca. Można znaleźć tutaj autorskie kompozycje koktajli, drinków oraz aperitifów. Wszystko na bazie naturalnych składników, a także wyroby własne, jak piwo imbirowe, czy własnej produkcji tonic.
Za dopełnienie smaków i wyglądu potraw dba szef kuchni, ciekawostką jest, że współpracował on z taką osobistością jak Wojciech Modest Amaro, w restauracji Amber Room. Z łatwością połączy steka z wyśmienitym koktajlem na bazie Aperolu. Brzmi wyśmienicie, a jeszcze lepiej smakuje