Taverna Patris to restauracja, dzięki której popłyniesz w podróż do słonecznej Grecji. Różnorodność kuchni przejawia się w smaku, zależnego od regionu, bliskości od morza i towarzystwa granic. Kuchnia ta jest przepełniona smakiem cytryny, oliwek, fety, czy sera halloumi.
Restauracja oferuje przygotowane wcześniej zestawy dań, składające się z przystawki, dania głównego oraz wyśmienitego deseru. Kuchnia, jaką serwuje Taverna Patris to kuchnia regionalna. Specjalizuje się w wyrobie regionalnych pierożków szafranowych z farszem serowym, a także jagnięciny duszonej w cytrynach i oliwie.
Tzatziki to tradycyjny grecki dip na bazie gęstego greckiego jogurtu i ogórka. Doprawiony solą, dużą ilością pieprzu i czosnku. Sos ten doskonale sprawdza się w serwowanych potrawach, idealnie pasując do mięs. Podaje się go, w towarzystwie pity, czyli greckiego chlebka wypiekanego na miejscu.