(22) 66 88 272 lub Czat | Pon.-Sob.: 9:00-17:00

Instytut Kulinarny Transgourmet

Chcesz udoskonalić swoje umiejętności kulinarne? Uwielbiasz przyrządzać nieznane Ci wcześniej potrawy i poznawać techniki gotowania? Dzięki Instytutowi Kulinarnemu Transgourmet nauczysz się zupełnie nowych przepisów, a także sposobów, w jakie Twoje dania staną się jeszcze lepsze w smaku. Wybierz Warsztaty Kulinarne „Potrawy Sezonowe”, „Kuchnia Wegetariańska” czy „Kuchnia Włoska” i zachwyć swoich bliskich nowymi umiejętnościami.
Szukaj po kategorii
Sortuj wyniki: 1

Instytut Kulinarny Transgourmet – poznaj sekrety gotowania

Instytut Kulinarny Transgourmet to miejsce stworzone z myślą o wszystkich miłośnikach dobrej kuchni, a przede wszystkim dla osób chcących udoskonalić swoje zdolności kulinarne. Warsztaty prowadzone są przez samego kapitana Kadry Narodowej Kucharzy – Bartosza Petera – oraz zespół Instytutu, dlatego możesz mieć pewność, że zdobędziesz na nich cenną wiedzę oraz praktyczne umiejętności. Na miejscu czeka na Ciebie 10 dwuosobowych stanowisk do gotowania wyposażonych w sprzęt najwyższej jakości, a także największa spiżarnia w Polsce – hala Selgros, w której znajdziesz niezbędny Ci asortyment. Dzięki warsztatom poznasz najnowsze trendy kulinarne, odkryjesz nieznane Ci wcześniej techniki przyrządzania dań, a przede wszystkim pomysły na nowe potrawy. Od teraz gotowanie nie będzie miało przed Tobą już żadnych tajemnic.

Udoskonal swoje umiejętności kulinarne dzięki Instytutowi Kulinarnemu Transgourmet

Instytut Kulinarny Transgourmet oferuje rozmaite warsztaty kulinarne, które pomogą Ci zwiększyć swoje umiejętności gotowania, wprowadzą Cię w świat nowych technik, zasad łączenia smaków i dobierania przypraw. Dzięki zajęciom „Potrawy Sezonowe” zyskasz wiedzę choćby na temat sezonowości produktów czy sposobu na użycie pozostałości z nich. „Happy Dining – Obiad w Azjatyckim Stylu” to z kolei świetna propozycja dla osób, które uwielbiają tajskie czy japońskie dania. Podczas warsztatów poznasz najpopularniejsze azjatyckie przysmaki i dowiesz się, jak przyrządzić z nich potrawy, aby zachowały one swój unikalny smak. Szukasz czegoś dla miłośników dań bezmięsnych? Zapraszamy na Warsztaty Kulinarne „Kuchnia Wegetariańska”, które pozwolą zapoznać Ci się z jej najnowszymi trendami, a także technikami takimi jak pieczenie w soli czy przygotowywaniem ciasta drożdżowego. Wszystkie warsztaty obejmują zarówno część teoretyczną, jak i praktyczną, podczas której samodzielnie przygotujesz danie z przygotowanych produktów. Zapoznaj się z pełną ofertą Instytutu Kulinarnego Transgourmet i przygotuj się na prawdziwą kulinarną przygodę!

Kucharska czapka

Jednym z elementów, który nieodłącznie kojarzy nam się z kucharzem, jest jego wysoka, biała czapka. Nie zawsze było to jednak tak spopularyzowane jak dziś. Kto wpłynął na zbudowanie i utrwalenie takiego obrazu? Niewątpliwie przyczynił się do tego pewien słynny francuski szef kuchni Marie-Antoine Carême, który zaprojektował ubiór szefa kuchni. Jedną z części była właśnie biała czapka, swoim kolorem nawiązująca do higieny pracy, a wysokością do zajmowanego stanowiska przez osobę noszącą ją. Dodatkowo ilość plisów miała świadczyć o stopniu zaawansowania kucharza, a konkretnie ilości znanych sposobów na przyrządzenie jajka.

Pokaż swoją pasję w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

Gotowanie to Twoja pasja i chętnie sięgasz po nieznane Ci wcześniej przepisy? Lubisz poszerzać swoją wiedzę i ciekawią Cię kulinarne ciekawostki? Zapraszamy do Instytutu Kulinarnego Transgourmet, dzięki któremu udoskonalisz swoje umiejętności i zaznajomisz się z nowymi technikami przygotowywania różnych potraw. Warsztaty kulinarne poprowadzi sam kapitan Kadry Narodowej Kucharzy – Bartosza Petera – oraz zespół Instytutu. Poznaj tajniki kuchni wegetariańskiej, azjatyckiej, sezonowej czy włoskiej i ciesz się niepowtarzalnym smakiem Twoich potraw.